Pintojen puhdistus ravintoloissa ja ravitsemusalalla

Pidä pinnat puhtaina ja turvallisina

Turvallisen ja hygieenisen ympäristön varmistamiseksi on tärkeää, että ravintoloissa ja muissa ravitsemusalan tiloissa on tarkistuslistat, joiden avulla voidaan noudattaa runsaasti kosketettavien ja elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvien pintojen rutiinipuhdistus- ja -desinfiointisuosituksia, mukaan lukien:

  

Takatilat
ovenkahvat, valokytkimet, annostelijat, elintarvikkeiden kosketuspinnat, käsien kosketuspinnat, altaiden hanat ja kahvat sekä työvälineet.

Sali
ovenkahvat, valokytkimet, annostelijat, pisarasuojat, ruokalistat, pöydät ja tuolit, palvelutiskit, noutotiski sekä kassakoneet ja kortinlukijat. 
 
Pesuhuoneet
ovenkahvat, valokytkimet, annostelijat, altaiden hanat ja kahvat, WC-istuimet ja -vetimet.
 
Laadi ravintolallesi ja ravitsemusalan henkilöstölle noudatettavaksi selkeä protokolla ja aikatauluta toistuvat puhdistustehtävät.