Käsienpesu

Auta tiimiäsi noudattamaan hyvää käsihygieniaa

Usein toistuva ja huolellinen käsienpesu on ravitsemusalalla lähtökohta suojauduttaessa ristikontaminaatiolta ja pidettäessä henkilöstö ja asiakkaat turvassa.


Tiimisi on aina pestävä kätensä seuraavien toimien jälkeen: 


  • WC:ssä käyminen
  • keittiöstä ja valmistelualueilta poistuminen ja niille palaaminen
  • jätteiden vieminen 
  • puhdistusaineiden käsittely
  • syöminen, juominen, tupakointi tai purukumin tai tupakan pureskelu
  • raa’an lihan tai kalan ja äyriäisten käsittely
  • kehon tai vaatteiden koskettelu
  • aivastaminen, yskiminen tai nenäliinan käyttäminen
  • rahan käsittely
  • käsineiden riisuminen – ja ennen niiden pukemista.

Varmista, että käsienpesupisteillä on aina riittävästi saippuaa ja paperikäsipyyhkeitä. Käytä alla olevia materiaaleja itsesi ja tiimisi kouluttamiseen ja tarkista tietosi vastaamalla käsien ja henkilökohtaisen hygienian hoidon oppaan koulutusvisaan.

Lataukset