Työkaluja avuksi käsihygienian ja pintojen puhdistamisen tehostamiseen

Tämä pandemia on maailmanlaajuinen kriisi. Siksi on olennaisen tärkeää, että terveydenhuoltolaitokset saavat ensisijaisesti käyttöönsä käsien desinfiointiaineita. Mutta kunhan käytössä on vettä ja saippuaa, käsienpesu on paras vaihtoehto itsensä terveenä ja käsien puhtaana pitämiseen.

Käsien pesu vs. käsien desinfiointiaine

Käsien pitäminen puhtaana on helpoin tapa vähentää tartuntariskiä, sekä itsesi että muiden takia. Yleensä ottaen sekä säännöllinen käsienpesu että käsien desinfiointiaineen käyttäminen, oikein suoritettuina, ovat erittäin tehokkaita tapoja tuhota useimmat mikrobit ja patogeenit. Nykyisen COVID-19-pandemian aikana terveydenhuoltosegmentti kärsii kuitenkin maailmanlaajuisesti käsien desinfiointiaineiden puutteesta. 

Käsihygienia on yksi parhaista työkaluistamme infektion leviämisen estämisessä. Katso video, jolla Carolyn Berland, PhD, kertoo viisi vinkkiä oikeaan käsienpesuun, jotta voit suojata itseäsi ja läheisiäsi.

Miten vähentää tartuntariskiä

Vaikka COVID-19 onkin uusi virus, sen on varmistettu siirtyvän kehoon silmien, nenän ja/tai suun kautta, joten tartuntariskiä voi vähentää näin: