Ella 1.jpg

Inspiroi ja kannusta Ella käsienpesukoulun avulla

Hyvät käsihygieniatavat opetellaan jo varhain

Käsienpesun tärkeys

Huonosta käsihygieniasta johtuvat toistuvat poissaolot ja sairaudet ovat todellinen ongelma päiväkodeissa ja kouluissa. Vaikutus ulottuu opettajien ja lasten lisäksi usein myös vanhempiin, joiden on oltava poissa töistä. Tunnettu tosiasia on, että hygienian opettaminen ja valvominen on suuri haaste vanhemmille ja muille lasten kasvatuksesta huolehtiville tahoille.

Käsienpesu

Käsienpesulla ehkäistään sairauksia ja saadaan suojaa niitä vastaan.
Bakteeri- ja/tai virustartunnat leviävät pääosin kolmella eri tavalla, joita halutaan ehkäistä:
  • käsistä silmiin, nenään, suuhun ja avoimiin haavoihin
  • toiseen henkilöön joko suoran käsikosketuksen kautta tai epäsuorasti koskettamiemme esineiden kautta
  • käsistä ruoka-aineisiin ruuan käsittelyn aikana.

Pyyhi bakteerit pois

Käsiä pestessä monilla meistä on se huono tapa, että huuhtelemme kädet nopeasti, ravistamme ylimääräisen veden pois ja jätämme asian siihen. Jos saat opetettua lapsen pienestä pitäen kuivaamaan kätensä täysin kuiviksi, on vähemmän todennäköistä, että hänelle kehittyy huonoja tapoja.


Neste- tai vaahtosaippuan käyttäminen sekä huuhteleminen vedellä poistaa suuren osan useimmista bakteereista – erityisesti, kun kädet vielä kuivataan hyvin. Saippuan käyttäminen ja huuhteleminen vedellä on myös tehokas tapa vähentää iholla olevien virusten määrää.


Eräs kertakäyttöisten paperipyyhkeiden etu on se, että bakteerit jäävät kiinni pyyhkeeseen. Bakteerit voivat aiheuttaa sairauksia joutuessaan kehon sisään.

Vinkkejä ja ohjeita

Tulosta Lataa