Anna kevään tuoda väriä pöytään

Ruokailijoita ei houkuttele pöydän ääreen pelkkä hyvä ruoka. Innostava pöydän kattaus edistää huomattavasti oikeaa tunnelmaa ja ilmapiiriä.

Miten sitten pöytä katetaan siististi ja helposti, ja mitkä ovat oikeita värejä kevääseen? Pyysimme stylistejä Helena Straussia ja Marie Deliceä luomaan inspiroivan kevätpöydän kattauksen.
 
SpringStyling_article_250x400.jpgKevään myötä saapuu valo ja lämpö. Kun luonto herää eloon, haluamme ympäröidä itsemme värillä ja vehreydellä – niin koristelussa kuin pöydässäkin.

Tämän kevään trendejä ovat pastellivärit, kuten vaaleanpunainen ja -sininen, jotka sopivat erityisesti yhdistettäviksi klassiseen valkoiseen, sanoo Helena Strauss, stylisti, sisustussuunnittelija ja By Mildred -yrityksen perustaja. Yrityksessään hän työskentelee yhdessä kollegansa Marie Delicen kanssa. He tarjoavat stailaus- ja sisustuspalveluja sanomalehdille ja blogeille ja osallistuvat erilaisiin kalustus- ja sisustusprojekteihin.

– Kevätpöytäkattauksemme lähtee valkoisesta Linstyle®-lautasliinasta. Sen runsas koko antaa uusia mahdollisuuksia, sillä sen voi esimerkiksi taitella tyylikkääksi ruokalistapidikkeeksi, Marie Delice kertoo. Yhdistettynä pienempään, värilliseen lautasliinaan – kuten tässä käytetyt vaaleanpunaiset sävyt ja kaksi eri väriä – se luo tunteen keväästä, kukista ja nupuillaan olevista oksista. Pieni lautasliina sopii hyvin käteen, kun taas suurempi lautasliina voidaan asettaa ruokailijan syliin, hän sanoo.SpringStyling_article_300x300.jpg
 
Koristeeksi Helena ja Marie suosittelevat kukkia.
– Kukat ovat yksinkertainen ja elegantti koriste lautasliinassa, mutta niiden avulla voi silti päästää mielikuvituksensa valloilleen. Hyvä vinkki on noudattaa värisuunnitelmaa, joka mahdollistaa joustavuuden mutta luo silti rauhallisen ja tyylikkään ulkoasun. Koska väri vaikuttaa siihen, miten koemme aterian, se on tärkeä ottaa huomioon ruoan esillepanossa ja pöydän kattauksessa.
Pöydän kattauksen värit kannattaa soinnuttaa yhteen koristelussa käytettyjen kukkien kanssa tai sopivan värisävyn voi valita kevään kasviksista, kuten parsasta tai kevätsipulista, Helena toteaa lopuksi.
 
SpringStyling_article_500x500.jpg

 Näin teet ruokalistapidikkeen LinStyle lautasliinalla

 1. Avaa lautasliinan taitokset
 2. Taita ylös 1/4 lautasliinasta
 3. Tee sama uudestaan
 4. Taita sivut taaksepäin keskelle, pystysuunnassa
 5. Lisää ruokalista/koriste etupuolen taskuun. Voilà!