Tork-Reflex-New-Generation2_original - Copy.tif
Pyyhintä ja puhdistus

Torkin kokeilu paljastaa ravintolakeittiön flow’n salaisuudet

26/09/2018

Ravintoloiden keittiöt voivat olla hankalia, kuumia, meluisia ja fyysisesti vaativia paikkoja työskennellä. Suurin haaste missä tahansa keittiössä on löytää tasapaino tuloksen tekemisen ja tehokkuuden välille. Keittiöissä tarvitaan sujuvuutta, flow’ta, jotta henkilökunta voi työskennellä yhdessä parhaalla mahdollisella tavalla ja valmistaa herkullista ruokaa asiakkaille. Tork selvitti, voiko flow’ta parantaa keittiötyön tarkemmalla suunnittelulla ja oikeilla hygieniaratkaisuilla. Avuksi tähän työhön otettiin ravintolaoptimoinnin asiantuntija, Alan Kinsella.

Tork ja Kinsella valitsivat kokeiluun mukaan ravintolakeittiön, jossa Kinsella tunnisti keittiötyön sujuvuuteen ja tehokkuuteen vaikuttavia haasteita. Näitä olivat esimerkiksi tyhjät paperipyyheannostelijat, epäsiistit työtasot ja täydet roskakorit. Valittuun keittiöön tehtiin muutoksia: keittiö järjesteltiin uudelleen lattiasta kattoon ja Torkin tuotteita, kuten Reflex-vetopyyheannostelijoita, asennettiin sellaisiin kohtiin keittiötä, joissa käsien pyyhkimiseen ja pintojen puhtaanapitoon oli erityistä tarvetta.

Kokeilussa selvisi, että oikeat työvälineet ja käytännöt sujuvoittavat ravintolakeittiön toimintaa. Kun henkilökunta voi tehdä työnsä tehokkaasti, tuottavuus ja hyvinvointi paranevat. Kokit voivat työskennellä tehokkaasti vain silloin, kun he pystyvät liikkumaan keittiössä vaivattomasti.

”Järjestykseen ja hygieniaan panostaminen on kriittinen osa päivittäistä työtä ravintolakeittiössä, jossa puhtaanapidon ratkaisut liittyvät olennaisesti työympäristöön. Flow’n tulee jatkua valojen sytyttämisestä aamulla aina illan viimeiseen pintojen pyyhkimiseen saakka”, kertoo Torkin tuotepäällikkö Nina Rantanen Essityltä.

Uusi Tork Reflex on hygieeninen ja kätevä ratkaisu ravintolakeittiöön

Uusilla Tork Reflex -vetopyyheannostelijoilla on merkittävä rooli keittiön flow’n paranemisessa. Annostelijan uudet ominaisuudet, kuten kääntyvä suulake sekä annostelu arkki kerrallaan varmistavat sen, että annostelijaa on hygieenistä käyttää. Paperi otetaan annostelijasta siten, ettei käyttäjän tarvitse koskea annostelijaan tai muihin paperiarkkeihin.

Torkin muut ratkaisut, kuten keittiöliinat ja sensorilla toimivat saippua-annostelijat täydentävät hygieenisen työskentely-ympäristön. Hygieniatuotteiden sijoittelu oikeisiin kohtiin keittiötä varmistaa sen, että henkilökunta myös muistaa käyttää tuotteita.

Alan Kinsellan ja Torkin viisi vinkkiä tehokkaaseen keittiöön

1. Arvioi keittiön kokonaistilanne. Varmista, että työtä johtavat oikeanlaiset ihmiset ja että työtä tehdään toimivassa ympäristössä. Ravintolan tuotteet ja asiakaskunta on tunnettava läpikotaisin.
2. Pidä hygienia parhaalla mahdollisella tasolla. Varmista, että turvallisuus on aina etusijalla ja että henkilökunta noudattaa hygieniaohjeita.
3. Suunnittele keittiön toiminta ja järjestys. Niiden on oltava oikeanlaiset, jotta keittiö toimii tehokkaasti.
4. Varmista, että ravintolan talous on hallinnassa. Huomioi kustannukset ja työn tuottavuus, koska aika on rahaa.
5. Toimivat puitteet ja asianmukaiset järjestelmät varmistavat, että keittiötä voi johtaa tehokkaasti.

Katso video Torkin ja Alan Kinsellan kokeilusta

Katso Alan Kinsellan ja Torkin vinkkivideo tehokkaaseen keittiöön

Lue lisää Tork Reflex -annostelijasta

Katso video Tork Reflex -annostelijasta

Yhteyshenkilö

Nina_
Nina Rantanen, Product Manager Finland
+358 50 3300489
nina.rantanen@essity.com

Takaisin
Tulosta Lataa