wheatstalkfield-original.jpg
Yleinen

Maatilalta tehtaaseen - Essity investoi vehnän olkeen perustuvaan kuituteknologiaan

23/05/2019

Vaihtoehtoinen kuitu integroidaan jatkossa osaksi kuluttaja- ja ammattihygienian pehmopaperituotteita.

Essity, johtava maailmanlaajuinen hygienia- ja terveysalan yritys, investoi noin 37 milj. € kestävään vaihtoehtoiseen kuitulaitokseen sen paperipyyhkeitä valmistavassa tehtaassaan Mannheimissa, Saksassa. Investointi antaa yritykselle mahdollisuuden valmistaa korkealaatuisia kuluttaja- ja ammattihygienian pehmopaperituotteita maatalouden sivutuotteena syntyvästä vehnän oljesta, joka on uusiutuva luonnonvara. Prosessi on kierrätysinnovaatio, joka parantaa tehtaassa tuotettavien pehmopaperituotteiden yleistä ympäristövaikutusta. Tuotannon odotetaan alkavan vuoden 2020 jälkipuoliskolla.
 
”Kestävän kehityksen tavoitteidemme tukemiseksi arvioimme jatkuvasti uusia tuotantomenetelmiä. Tämä on yksi esimerkki siitä, miten innovointi voi edistää kestävää ja kierrättävää yhteiskuntaa”, sanoo Essityn pääjohtaja ja toimitusjohtaja Magnus Groth.
 
Vehnän olki on varren jäänne, kun vilja on korjattu vehnästä. Vaikka osa vehnän oljesta käytetään kotieläinten kuivikkeena ja maapeitteenä, noin puolet siitä päätyy maailmanlaajuisesti jätteeksi. Essity saa vehnän oljet viljelijöiltä Mannheimista ja sen lähiympäristöstä.
 
Essity on yksi maailman suurimmista pehmopaperivalmistajista ja maailman suurin tuoremassan ostaja, joka käyttää pehmopaperituotannossaan myös kierrätyskuitua. 
 
Uusi prosessi tuottaa paperipyyhkeitä, jotka ovat laadultaan verrattavissa tuoreeseen puumassaan
 
Essity on allekirjoittanut lisenssin yksinoikeudella yhdysvaltalaisen Sustainable Fiber Technologiesin (SFT) kanssa. Globaali sopimus antaa Essitylle pääsyn SFT:n pehmopaperituotteiden valmistukseen soveltuvaan Phoenix Process™ -teknologiaan, joka muuntaa kasvipohjaisia uusiutuvia energialähteitä massaksi. Vehnän oljesta tuotettu pehmopaperi on vaaleaa, pehmeää ja vahvaa kuin tuoreesta puumassasta tuotettu pehmopaperi.
 
Vehnän oljen käytöllä on myös merkittäviä kestävyyshyötyjä, mukaan lukien huomattava veden- ja energiankulutuksen väheneminen. 
 
”Prosessi antaa Essitylle mahdollisuuden korvata joitakin sertifioituja tuoreita puukuituja uusiutuvalla vehnän oljella. Tämä tuo ympäristöetuja, sillä prosessi kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä ja energiaa. Lisäksi se muuntaa maatalouden käyttämättömän sivutuotteen skaalautuvaksi paperipyyhkeiden kuitulähteeksi”, sanoi Torkin Suomen&Baltian kaupallinen johtaja Pierre Norgren.
 
Uusi esimerkki Essityn sitoutumisesta kierrättämiseen
 
Kun vehnän oljesta tuotetaan massa, tuloksena on erillinen sivutuote. Massaa voidaan käyttää monin eri tavoin, mikä muodostaa resurssin kierrätystuloksen. Esimerkkejä ovat lannoitteet ja maaperän parantaminen, jotka ovat kestäviä vaihtoehtoja synteettisissä tuotteissa ja teollisuus- ja rakennuslisäaineissa käytetylle öljylle.
 
Essityn tavoitteena on pienentää tuotteidensa ympäristöjalanjälkeä 33 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Laajennetut hiilidioksidipäästötavoitteet on hyväksytty Science Based Targets -aloitteessa, joka on yhdenmukainen ilmastovaikutusten vähentämistä koskevan Pariisin sopimuksen kanssa.
 
Essity valmistaa pehmopaperituotteita kuluttaja- ja ammattihygieniasegmenteille, ja noin 60 % käytetystä massasta on peräisin sertifioitujen lähteiden tuoreesta puukuidusta ja 40 % kierrätyskuidusta.
 
Lisätietoja:
Pierre NORGREN
Commercial Director Finland & Baltic States
Phone +37069949953
pierre.norgren@essity.com
 
Essity
Essity on johtava globaali hygienia- ja terveysalan yritys, joka on omistautunut parantamaan hyvinvointia tuotteillaan ja palveluillaan. Nimi Essity tulee englannin kielen sanoista essentials ja necessities. Kestävä liiketoimintamallimme luo arvoa ihmisille ja ympäristölle. Myymme tuotteitamme ja ratkaisujamme noin 150 maassa johtavilla globaaleilla brändeillämme TENA ja Tork sekä muilla vahvoilla brändeillämme, kuten JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda ja Zewa. Essityllä on noin 47 000 työntekijää ja vuonna 2018 sen nettomyynti oli 118,5 mrd. SEK (11,6 mrd. EUR). Yrityksen pääkonttori on Tukholmassa ja yritys on listattu Tukholman pörssissä. Lisätiedot www.essity.com
 
Tork
Tork-tuotemerkki tarjoaa asiakkailleen ammattimaisia hygieniatuotteita ja -palveluja. Asiakkaita ovat muun muassa ravintolat, terveydenhoitolaitosten tilat, toimistot, koulut ja teollisuusyritykset. Tuoteperheeseen kuuluu muun muassa annostelijoita, käsipyyhkeitä, WCpapereita, saippuoita, lautasliinoja sekä paperipyyhkeitä teollisuus- ja keittiökäyttöön. Hygienian, toiminnallisen suunnittelun ja kestävyyden asiantuntemus on nostanut Tork-tuotteet markkinajohtajan asemaan. Tork on Essityn maailmanlaajuinen tuotemerkki ja asiakkaidensa sitoutunut yhteistyökumppani yli 80 maassa. Ajankohtaisia uutisia ja innovaatioita löytyy osoitteesta www.tork.fi

Takaisin
Tulosta Lataa