ThonHotel_original.jpg

Draaman tuntua hotelliremontissa

Erinomaisella paikalla Oslonvuonon läheisyydessä sijaitseva Thon Hotel Opera tarjoaa vieraille kauniin panoraamanäkymän merelle. Vuosien ahkeran käytön jälkeen hotelli oli remontin tarpeessa – ja työ olisi haastava. Miten hotellin uusi sisustus saataisiin sopimaan upeaan maisemaan?

ThonHotel_2_300x300.jpgThon Hotel Opera rakennettiin vuonna 2001, ja sen nimessä viitataan rakennuksen kuuluisaan naapuriin – Oslon oopperataloon. Siksi oli luontevaa valita hotellin pitkään odotetun sisäremontin innoituksen lähteeksi oopperamaailma. Hotellin Operation Managerina toimiva Marianne Hoff-Nilsen selittää:

– Halusimme uudistaa hotellin päärakennuksen monumentaalisen ja klassisen tyylin mukaisesti. Vastaanottotila muistuttaa oopperan vastaanottotilaa. Vieraita tervehtii valaistu asiakaspalvelupöytä, jonka kansi on mustaa marmoria ja etuosa valkoista onyksia. Aaltoilevasta kullanvärisestä laminaatista valmistettu takaseinä toimii valaistuselementtinä.

– Halusimme, että oopperan innoittamat eloisat värit ja tyylikkäät yksityiskohdat tuottavat vieraille energiaa ja mielihyvää, Marianne Hoff-Nilsen kertoo.
 

Mustaa, kultaa ja baletin inspiroimia huoneita

Viime vuosina kaikki hotellihuoneet on uusittu täysin. Kylpyhuoneet ovat alkuperäisiä, mutta pieniä parannuksia on tehty. Asiakaspalaute on ollut hyvin positiivista, ja monen mielestä hotelli on nyt siirtynyt nykyaikaan.


– Paviljongin huoneet ovat saaneet vaikutteita baletista ja päähotellin huoneet oopperan lavasta. Olemme yrittäneet pysytellä erossa ilmeisimmistä oopperakliseistä mutta tuoda silti modernin oopperan värejä ja materiaaleja esiin huoneissa. Olemme käyttäneet mustaa ja kultaa sekä kukikasta tapettia värikkäisiin tehosteseiniin yhdistettynä. Olemme myös ottaneet käyttöön useita valaistusyksityiskohtia, joita käytetään modernin oopperan näyttämötaiteessa, Marianne Hoff-Nilsen kertoo.


Lisäenergiaa vieraille

Thon Hotel Operan sisätilojen uudistuksen toimeksianto annettiin oslolaiselle Ramsøskar Interior Designers -yritykselle. Suunnitteluyritys on erikoistunut energiaa ja elämäniloa pursuaviin sisustuksiin, joissa panostetaan värien käyttöön.


– Liikematkailijat matkustavat paljon. He kaipaavat tavallista yksilöllisempiä ratkaisuja ja korkeampaa laatua. Liikematkustajille tyyli, laatu ja kokonaiskokemus ovat keskeisiä viihtyvyyttä lisääviä tekijöitä, jotka saavat heidät palaamaan Thon Hotel Operan asiakkaiksi. Hotelli on suuri, ja siellä on vaihtelua väreissä ja kuvioissa. Korostamme, että hotelli tarjoaa väriä ja energiaa asiakkailleen vastaanottoon saapumisesta aina nukkumaanmenohetkeen asti, sanoo Trond Ramsøskar, Ramsøskar Interior Designers -yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja.

Puhdasta ja käytännöllistä: saniteettitiloista keittiöön

Mitä tulee oikeanlaisen ensivaikutelman luomiseen, saniteettitilat ovat aivan yhtä tärkeitä kuin asiakkaat tervetulleeksi toivottava vastaanottoalue. Thon-hotelli valitsi yleisiin saniteettitiloihin kiiltävän mustan annostelijasarjan, joka sopii muuhun sisustukseen. Musta Tork Elevation -mallisto oli tarkoitukseen juuri sopivan tyylikäs.

 

ThonHotel_1_300x200.jpg– Meille Thon Hotel Operassa tyyli on tärkeätä, mutta annostelijoiden on ehdottomasti oltava myös helposti puhdistettavia ja asiakkaiden näkökulmasta hygieenisiä. Ja tietenkin niiden on oltava käteviä käyttää. Emme halua asiakkaidemme kohtaavan minkäänlaisia epämiellyttäviä hankaluuksia, kuten annostelijaan juuttuvia papereita, sanoo Marianne Hoff-Nilsen. Pääkeittiössä henkilökunta käyttää teolliseen käyttöön suunniteltuja Tork-annostelijoita, joiden avulla voidaan täyttää tiukatkin hygieniastandardit ja hoitaa pyyhintä- ja puhdistustyöt tehokkaammin. Tork Performance -annostelijat asennetaan käytön helppouden kannalta strategisiin kohtiin.


Kun uusi remontti on valmis, hotelli on valmis tarjoamaan ainutlaatuista draamaan keskittyvää brändiään kauniissa ympäristössä.

 
Thon Hotel Opera lyhyesti
Avattu huhtikuussa 2001 ensimmäisenä Bjørvikan rakennuksista. Laajennettu vuonna 2012. Nykyään hotellissa on 842 vuodepaikkaa ja 480 huonetta. 17 kokoushuonetta 8–220 hengen ryhmille. Hotellin henkilökunta koostuu 145 kokoaikaisesta työntekijästä. Kuuluu First hotels -ketjuun.

Jos haluat vastaanottaa hotelleille ja ravintoloille suunnatun Tork -uutiskirjeen, rekisteröidy tästä.