Sjomagasinet_HRC_Original_5200x3500.jpg

Sjømagasin-ravintola – seikkailu kalaruoan parissa

Hygienia ja design ovat tärkeitä ainesosia onnistuneen ravintolaelämyksen luomisessa.

Sjømagasin-ravintola Tjuvholmenissa on kalaruoan keskus. Sen on tärkeä keskittyä siihen, mikä asiakkaille on ensisijaista, kuten puhtauteen, siisteyteen ja hygieniaan – siksi Sjømagasin onkin palkittu ravintolan, keittiön ja saniteettitilojen suunnittelusta.

Ravintola toimii ravintolana, kalan ja äyriäisten myyntipisteenä sekä ruoanlaittokurssikeskuksena. Upea sijainti veden äärellä päästää meriteeman oikeuksiinsa. Aurinko heijastuu veden pinnasta ravintolan kattoon ja tuo merelliseen kokemukseen valon välkettä.


Ikimuistoinen kokemus 
Sjømagasin-ravintolan pitäisi olla ikimuistoinen elämys. Viihtyisän sisustuksen, kuumana sihisevän grillin, hyvien ainesosien ja asiantuntemuksen ansiosta kävijät saavat kokea meren antimet parhaimmillaan. Ruokalistalla on kalaruokaherkkuja ja kevyitä aterioita, jotka on valmistettu suoraan ravintolan omalta kalatiskiltä saaduista tuotteista.
 
– Ruokalistamme on kehitetty meren antimien ympärille, ja kaikki on mahdollisimman tuoretta. Kalatiski varmistaa kaikkien ainesosien hyvän vaihtuvuuden. Se tuo myös vaihtelua ruokalistalla tarjottuihin erikoisuuksiin, kertoo Norjan Kokkemesters Landsforening -yhdistyksen jäsen ja Tjuvholmenin Sjømagasinin apulaiskokki Frode Laupsa.
Sjomagasinet_article_a_300x200.jpg
 
Keittiön keskellä kihisee kaksi suurta Josper-grilliä, ja tänne kaikki kalat ja äyriäiset tuodaan tilauksen jälkeen. Grilli tuo ainutlaatuisen koostumuksen, maun ja aromin jokaiseen annokseen. Sjømagasin-ravintolassa hyvät ateriat perustuvat yksinkertaisiin raaka-aineisiin, ja Laupsan mielestä on tärkeää huomata lähiruoan laatu. – Ravintoloista on tullut parempia lähiseudun raaka-aineiden käyttämisessä ja niiden jatkojalostuksessa. Kun tähän yhdistetään lisääntynyt matkustus sekä kokkien ja ruokaharrastajien sosiaalisen median käyttö, erilaiset tyylit ja kulttuurit kohtaavat ravintolalautasella. Nämä elementit yhdessä luovat seikkailun, Laupsa kertoo.
 
Keskipisteessä sisustus
Pelkkä ruoka ei ole kaikki kaikessa. Myös sisustukseen keskittyminen on tärkeää Sjømagasinille. Jokaiselle alueelle luodaan oma luonteensa materiaaleilla ja väripaleteilla. Katon, lattian ja seinien kaarteet heijastelevat meren aaltojen liikettä. Merellistä maisemaa ja rosoista merenpohjaa lähtökohtana käyttäen kaikki ravintolan huoneet on sisustettu modernilla Torkin Image Design -sarjalla.

Sjomagasinet_article_c_300x300.jpg
– Image Design on yksinkertainen ja moderni tuotesarja, joka sopii ravintolan kaikkiin alueisiin aina ruokailualueesta keittiöön ja saniteettitiloihin. Se varmistaa yhdenmukaisuuden sisustuksessa, Laupsa sanoo.
– Meille on tärkeää, että sisustus kuvastaa Sjømagasinia monipuolisena kalaruokakeskuksena. Hygienian ja designin on tuettava toisiaan. Kun pidän ruoanlaittokursseja, eri pisteisiin on sijoitettu pöytäannostelijoita. Tork Image Design sopii erityisen hyvin Sjømagasinin tyyliin, kertoo Laupsa.
 
Tietoja Sjømagasin-ravintolasta
– Avattiin vuonna 2009.
– Sijaitsee Oslon Tjuvholmenissa.
– Näkymä Astrup Fearnleyn nykytaiteen museoon.
– Ruokalista koostuu lounaasta, à la carte -listasta sekä kiinteästä menusta.
– Myy tuoreita meren antimia kalatiskeiltään.
– Yrityksellä on seminaari- ja konferenssitilat sekä niihin kuuluva keittiö.